Прескокнете до содржината
Почетна \ Производи \ Fungitech

Fungitech

Дополнителни информации

Фирма

Минерално ѓубриво – Активен извор на цинк.
Заштитник од надворешни природни агенси.
Производ со нула резидуи.

FUNGITECH е производ кој содржи висока концентрација на цинк кој, покрај природното снабдување со хранливи материи, делува како цитоплазматски токсин, влијаејќи на неговите цитоплазматски протеини и клеточни мембрани. Од друга страна, има инхибиторно дејство врз пропагулите и спорите, како и лековито дејство врз растението. Од суштинско значење е во формирањето на ауксини, истите кои придонесуваат за регулирање на развојот и издолжување на стеблото.

Fungitech

Дополнителни информации

Фирма